Autoapărare

Înainte de a învăța orice tehnică este important să înțelegem contextul și modul în care un sport de contact sau o artă marțială vede conflictul.

În ceea ce privește acele discipline competiționale, câteva din premisele acestora ar fi că lupta este dusă într-un ring, cu reguli bine definite, cu un arbitru care să asigure buna desfășurare a competiției și că există un singur adversar. Din păcate atunci când vine vorba despre un conflict pe stradă abordarea acestuia cu mentalitatea de ring poate avea consecințe negative.

În Krav Maga abordarea prezintă un caracter strict de autoapărare, neexistând reguli sau competiții, fiecare practicant învățând și perfecționându-se pentru propria siguranță. Pentru noi premisele sunt diferite:


1. Inamicul este mereu mai mare decât noi, mai puternic decât noi și este mereu extrem de periculos, toate acestea din simplu fapt că nu știm cine este și ce cunoștințe are persoana din fața noastră.

2. Pe stradă niciodată nu avem de a face cu un singur inamic, mereu sunt minim doi, chiar dacă la prima vedere pe ceilalți nu îi putem identifica.
Acestea sunt motivele pentru care trebuie eliminat cât mai repede inamicul, pentru a putea fi pregătiți să răspundem la potențialul atac venit din partea celui de al doilea atacator.


Armele albe, bastoanele, armele de foc sunt și ele elemente de care riscăm să dăm pe stradă, în Krav Maga existând răspunsuri pentru atacuri cu astfel de obiecte.

Recomandarea noastră este mereu aceea de a evita orice conflict, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, dar în același timp în momentul în care conflictul este inevitabil, trebuie să îl câștigăm folosind toate instrumentele de care dispunem, pentru că această victorie înseamnă supraviețuirea și nu doar o medalie sau o diplomă.

Parteneri

Partener1
Partener2
Partener3
Instructori

Instructori

Sony's Dojo vă pune la dispoziție instructori pregătiți și antrenați la cele mai înalte standarde. Fă cunoștință cu ei, printr-un simplu click