Demo

„Do what you can, but do it right.”

Imi Lichtenfeld – Founder of Krav Maga

 

Krav Maga Bukan - Seal Explained

Imi Lichtenfeld

A studiat sporturile, dreptul şi medicina. Tatăl său, Samuel, a fost şeful serviciului secret local şi era cunoscut ca fiind agentul care a întemniţat cel mai mare număr de criminali. Pe lângă acestea, el a fost instructorul poliției secrete pentru tehnici de imobilizare.
Fiind stimulat de tatăl său, Imi a practicat diferite sporturi şi între 1928-1929 a câştigat multe campionate europene de lupte olimpice. În acelaşi an, el a devenit campionul european la box.
În următorii 10 ani, Imi s-a concentrat pe pregătirea lui ca luptător şi instructor olimpic, câştigând o mulţime de medalii în competiţii naţionale şi internaţionale. Sosirea în Israel a reprezentat pentru Imi un nou pas în viața, prin care, fără să realizeze acest lucru, a influenţat şi inspirat legendele din Israel.

În perioada respectivă, la mijlocul anului 1942, existau luptători pentru libertate care apărau locuitorii din regiune, în principal împotriva atacurilor “Fedanine” (bande de criminali musulmani care furau, răpeau şi ucideau, nu din necesitate ci doar din cruzime). Acești luptători erau organizaţi în 3 grupuri: Haganah, Hetzel şi Lehi. În grupul Haganah, cel mai mare dintre cele trei, Imi și-a întâlnit unii dintre vechii colegi şi elevi din Imperiul Austro-Ungar, care l-au prezentat pe Imi șefului grupului: Yitzhak Sadeh. Acesta l-a numit pe Imi instructor de forţă, autoapărare şi luptă directă. Imi a instruit personal forţele de elită ale grupurilor Haganah şi Palmah cât şi a altor grupuri, cum ar fi “A.P.L.I.M.”. În special ultimul dintre acestea a fost baza de pornire pentru crearea ulterioară a forţelor de elită (speciale) ale Armatei Israeliene. Odată cu crearea statului Israel, Imi s-a alăturat “Tzahal” (I.D.F.- Israeli Defense Forces = Forţele de Apărare ale Israelului) şi a devenit instructor şef pentru forţă şi Krav-Maga.

A început să predea aceste tehnici în armată, apoi le-a răspândit în şcolile de instruire ale tuturor structurilor înarmate (poliţie, unităţi de protecţie şi pază, etc.). În următorii 20 de ani, Imi a îmbunătăţit această tehnică specială de autoapărare şi luptă directă. El i-a instruit personal pe cei mai buni luptători din cele mai performante forțe de elită ale Armatei Israeliene; oameni care prin tehnică, abilitate şi curaj au schimbat destinul operaţiunilor şi al războaielor purtate.

Pensionat ca instructor al Tzahal, el a adaptat şi personalizat tehnica Krav-Maga pentru civili, făcându-o eficientă şi accesibilă pentru toţi oamenii, puternici sau slabi, bărbaţi şi femei, copii sau adulţi. Pentru aceasta, el a deschis două centre de instruire, unul în Tel Aviv şi celălat în Netanya.
În acest proces de “deschidere” către lumea civilă, el a ales câţiva dintre cei mai buni studenţi ai lui pentru a se ocupa de Krav-Maga în viitor.

Imi Lichtenfeld a fost până la moartea sa consilierul şi sfătuitorul Forţelor de Apărare Israeliene şi chiar la o vârstă înaintată, a instruit posesorii avansaţi de centuri negre în Krav-Maga. El a fost prezent în toate seminariile şi întâlnirile din Israel cu practicanţii din toată lumea, supervizând şi transmiţând personal experienţa, descoperirile şi semnificaţia practică a creaţiei sale, Krav-Maga.

Parteneri

Partener1
Partener2
Partener3

Cursuri

Vă punem la dispoziție cursuri atât pentru adulți și copii cât și cursuri private sau seminarii de weekend.

Vezi cursuri

Orar

Orarul locațiilor noastre este diferit în funcție de fiecare sală. Verificați orarul pentru a vă planifica mai bine timpul și traseul.

Vezi orar